Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

«Συμπαραστέκομαι κι εγώ στους αγρότες! Δεν οργώνω στο Farmville»!

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και προσπαθεί να περάσει το δικό του μήνυμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μέσω της τεχνολογίας αλλά και της «ειδικότητας» του. Ο 25χρονος Κώστας Μανένης, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης προς τους αγρότες. Σταμάτησε να οργώνει στο Farmville… για να συμπαρασταθεί «στα δίκαια αιτήματα των αγροτών».


Με σύνθημα: «Ναι, συμπαραστέκομαι κι εγώ στους αγρότες! Δεν οργώνω στο Farmville», δημιούργησε με πολύ δόση χιούμορ τη δική του ομάδα στο facebook πριν περίπου μια βδομάδα. «Οι αγρότες είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας αυτό τον καιρό. Ήθελα να δημιουργήσω ένα γκρουπάκι το οποίο να είναι υπέρ των αιτημάτων των αγροτών αλλά να έχει επίσης και μία δόση χιούμορ», υποστήριξε ο Κώστας. «Δεν μπορούμε εμείς να βγούμε στους δρόμους καθότι δεν είμαστε αγρότες αλλά μπορούμε να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο», υποστήριξε ο Κώστας Μανένης.

Μιλώντας με την ειδικότητα του Κοινωνιολόγου, πρόσθεσε πως «τα μπλόκα των αγροτών είναι πλέον το μοναδικό τους μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση η οποία έταξε χωρίς να δώσει, υποσχέθηκε χωρίς να υλοποιήσει». Από την άλλη, υπογράμμισε πως παρόλη την ταλαιπωρία που μπορεί κάποιοι να υποστούν με το κλείσιμο των δρόμων, πρέπει να σταθούν δίπλα τους κατανοώντας τα αιτήματα τους. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στραφεί μέρος  της εργατικής τάξης και της κοινωνίας εναντίον τους, αλλά όλοι μαζί να παλέψουν με τα μέσα τα οποία ο καθένας διαθέτει για ένα καλύτερο ελπιδοφόρο αύριο εκ θεμελίων από το σημερινό το οποίο θα σέβεται τον αγρότη και τον πολίτη και θα εμπνέει ένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης σιγουριάς και σταθερότητας». Ο Κώστας, κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως για να γίνουν αυτές οι αλλαγές πρέπει όλοι να βοηθήσουν αρκεί να υπάρχει κατανόηση ελπίδα και απόφαση.

Για όσους αναρωτιούνται τι είναι το Farmville…

«Είναι ένα παιχνίδι στο facebook και λειτουργεί σαν φάρμα. Καλλιεργείς κάποια λαχανικά( πχ. ντομάτες, φράουλες) και ανάλογα με την ποικιλία που βάζεις, κάνεις και τη συγκομιδή. Όταν κάνεις τη σοδειά κερδίζεις χρήματα τα οποία σου χρησιμεύουν για να σπείρεις κάτι πιο «εξεζητημένο» ή για να αρχίσεις να διαμορφώνεις τη φάρμα σου. Αγοράζεις ζώα τα οποία και αυτά με τη σειρά τους αναπαράγονται, μπορείς σε ένα μετέπειτα στάδιο να διαμορφώσεις τη φάρμα αγοράζοντας κατοικία μέσα σε αυτή, να φτιάξεις φράχτες κτλ. Κάπως έτσι εξελίσσεται η φάρμα. Στην ουσία καλλιεργείς και τα κέρδη τα επενδύεις εκ νέου. Ανεβαίνεις επίπεδα και τότε θεωρείσαι ο top αγρότης». Ο 25χρονος δημιουργός της ομάδας, υποστήριξε πως το Farmville είναι πολύ πετυχημένο στους χρήστες του facebook γιατί δημιουργεί αισθήματα νοσταλγίας για την αγροτική ζωή, φυγής από τη ρουτίνα της πόλης και επιστροφής στη φύση.