Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σουπερ βαζελογιαγια ετων 84 !

Δεν είναι ούτε η Θεοπούλα του «Παρά πέντε» ούτε και η Θεσσαλονικιά Χάιδω, που τα κάνει θρύψαλα όταν παίζει ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο. Είναι κάτι ανάμεσα και το όνομα αυτής… Σπυριδούλα Αντωνοπούλου!

Μια σούπερ βαζελογιαγιά ετών 84! Η γιαγιά Σπυριδούλα, είναι μια ξεχωριστή αγρότισσα από το Μεσολόγγι. Έχει καταφέρει να κάνει όλη την πόλη να παρα-μιλά γι’ αυτήν και να θαυμάζει την τσαχπινιά και την σπιρτάδα που την διακατέχει. Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου την έχουν για βασίλισσά τους. Τι είναι αυτό που τη διακρίνει; 

Παρά την ηλικία της, συμβαδίζει με την τελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας και θα μπορούσε άνετα να κουβεντιάσει σε μια γλώσσα… προχωρημένη ακόμη και με ένα 15χρονο! Δηλώνει φανατική υποστηρίκτρια του Παναθηναϊκού και θαυμάστρια του μικρού Σωτήρη Νίνη. Αν της δινόταν η ευκαιρία θα ήθελε να πήγαιναν για ένα καφέ και να συζητούσαν στα ίσα, για την πορεία των πρασίνων. Τα σαββατοκύριακα γι’ αυτήν είναι μέρες αφιερωμένες στην ομάδα. Κλείνεται στο σπίτι, ντύνεται στα πράσινα και βλέπει τον αγώνα. Όσον αφορά τις καθημερινές; Πολύ απλές συνήθειες ντύνουν τη ζωή της… Βάζει τέρμα τα κλαρίνα στο cd-player και χορεύει μόνη της, ενώ κάνει διάλειμμα, βγάζοντας φωτογραφίες από το touch screen κινητό της.

Ως γνήσια Μεσολογγίτισσα αγρότισσα παράγει τις καλύτερες γίγας- ντομάτες

Η γιαγιά- φαινόμενο, όμως δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτά! Ένα άτομο που σέβεται την τεχνολογία και την εξέλιξη δε θα μπορούσε να μην είχε σελίδα στο facebook. Δημιουργός αυτής, η αγαπημένη της εγγονή, η 24χρονη Ρούλα Αντωνοπούλου, η οποία δηλώνει ξετρελαμένη με τη συμπεριφορά της γιαγιάς της. «Η ζωή είναι τόσο σύντομη για να καλουπωνόμαστε σε στερεότυπα. Η γιαγιά μου έχει πιάσει το νόημα της ζωής και τη χαίρεται με κάθε τρόπο», μας εξομολογήθηκε η Ρούλα.
Η γιαγιά Σπυριδούλα, έχει τέσσερα παιδιά τα οποία ζουν στην Αθήνα και ενίοτε κατεβαίνει και τα επισκέπτεται. Η επόμενη επίσκεψη της γιαγιάς στην πρωτεύουσα, θα συνοδευτεί φυσικά με ένα δυναμικό παρόν στις κερκίδες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το βράδυ στο Αθηνών Αρένα, αγκαλιά με την αγαπημένη της τραγουδίστρια Άννα Βίσση. Με μία προϋπόθεση όμως, την οποία έβαλε ως «δόλωμα-κίνητρο»,  η εγγονή της… Αν η σελίδα της γιαγιάς Σπυριδούλας στο facebook, ξεπεράσει τα 500 μέλη! Πάντως μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 225 υποστηρικτές και φαίνεται πως ο σκοπός θα επιτευχθεί… Να σε χαιρόμαστε γιαγιά Σπυριδούλα!